Inför inskolning

Till vår förskola Skogsduvan, strax utanför Tranemo är alla välkomna. Här går barn i åldrarna 1-5 år i förskoleverksamhet. För barn 6-12 år har vi fritidsverksamhet.

Här kommer lite allmän information om inskolning och hur det är att gå på vår förskola.

Inskolning på förskolan

Att skola in ditt barn på vår förskola brukar ta en till två veckor. Vi kommer tillsammans överens vad som passar ditt barn bäst. Vi startar inskolningen med ett inskolningssamtal där vi ger information som kan vara bra att veta för dig som förälder.

Du som förälder är alltid närvarande den första tiden, men låt gärna barnet utforska den nya miljön på egen hand också.

Lek utomhus i sandlådan på förskolan

Kläder

Det är viktigt att ditt barn har kläder som tål de aktiviteter som förskolan erbjuder. Vi är ute i alla väder, så se till att det finns ytterkläder som är anpassade till väderlek och årstid.

Vi råder dig att ta oömma kläder till förskolan. Här är vi utforskare och upptäckare. Vi vill inte att fina kläder skall vara ett hinder för ditt barns upptäckarlust och utveckling. Skriv ditt barns namn i alla kläder så att vi lätt kan hålla ordning på vad som är vems.

Ha gärna med ombyteskläder.

Vi har ett uppskattat TAGE-skåp där du som förälder är välkommen att både TA kläder som behövs och GE bort kläder som vuxits ur.

Schema och vistelsetid

Ditt barn får vistas på förskolan när du som förälder arbetar eller studerar, inklusive restid. Den förälder som börjar sitt arbete eller skola sist på morgonen lämnar barnet och den som slutar först på eftermiddagen hämtar barnet.

Schemat registrerar du i vår app Tyra. Ändringar av schema sker i samråd med personalen. Du som är föräldraledig eller arbetssökande får lämna ditt barn 15 h/vecka.

För att kunna planera, utvärdera och kompetensutveckla personalen stänger vi verksamheten tre-fyra dagar per läsår.