Om Skogsduvans förskola och fritidshem

Vi är ett föräldrakooperativ med fristående förskola och fritidshem beläget i Mossebo som ligger i Tranemo kommun.

Här går ungefär 15-20 förskolebarn och 5-10 fritidsbarn. Vi har personal på motsvarande cirka fyra heltider.

Läs mer om vår pedagogik här »

Välkommen till Skogsduvans förskola.
Välkommen!

Hemlik innemiljö

Vi har ett stort hus med avdelningar för förskola och fritidshem. Inomhus är vi uppdelade på tre våningar. I bottenplan har vi entré och kapprum. På mellanplan och övervåningen har vi vår pedagogiska verksamhet där ditt barn dagligen utvecklar sina förmågor och färdigheter. Vi har flera lekrum där ditt barn kan välja mellan olika aktiviteter, och också plats för vila och mys. Ytorna är uppdelade i flera rum och det blir en hemlik innemiljö.

Vi har en anställd kokerska som lagar all mat från grunden, kokerskan och något av barnen går ut och hämtar potatis i vårt eget potatisland och barnen får känna doften av nybakat bröd när de kommer in en ruggig
höstdag.

Mysig lekhörna på förskolan i Mossebo.
Mysig lekhörna

Naturnära och kreativ utemiljö

Vi sätter stort värde på naturen och gården vi har omkring oss. Gården är stor och har mycket varierande miljöer. Skogen är bara runt knuten och dit går vi ofta.

På förskolans gård leker ditt barn tryggt i roliga och utvecklande lekar. Vi har både stora gräsmattor och asfalterade ytor för fri lek; äventyrlig skogsmiljö med balansbana samt kreativa och spännande lekytor och redskap för att ditt barn ska kunna utveckla sina sinnen och motorik.

Är vädret fint händer det att vi äter lunch eller mellanmål ute i vårt vindskydd. I snicken kan ditt barn bygga egna kreationer och utveckla sitt logiska tänkande och motoriska färdigheter.

Skogsduvan ligger på landet med få grannar och lugn trafik. Vi har nära till skogen. Dit gör vi gärna utflykter och ditt barn kommer att få uppleva naturens skiftningar över året på nära håll.

Snickarboden på Skogsduvans förskola
Snicken

“Åh, fröken, det ser ut som att det brinner i träden. Så vackert!”

Signe, 4 år, en solig höstdag just när löven blivit röd-orangea

All mat lagas på plats

All mat lagas i vårt kök och serveras direkt. Vi serverar frukost, frukt, lunch och mellanmål varje dag. Ditt barn får varierad och nyttig kost och ges tid att äta i sin takt. Vi ser måltiderna som en stund där alla barn skall få tid och uppmuntran att försöka själva och uppleva nya smaker.

Vi finns här för dig och ditt barn!

Här kan du läsa mer allmän information om förskolestarten och hur det är att gå på förskola.

Världens bästa fritids
Världens bästa fritids!